ОбществоРегионални

Елена Милушева оглави Общинската избирателна комисия в Самоков

Анелия Балабанова

Адвокат Елена Милушева от квотата на ГЕРБ е новият-стар председател на ОИК-Самоков. На срещата, проведена в понеделник /19-ти август/ станаха ясни и останалите попълнения. Повечето от тях имат натрупан опит и са част от досега действащата Общинска избирателна комисия.

Освен председателски пост, ГЕРБ ще имат и трима членове. Това са Василка Войнова, Елисавета Оцетова и Кирил Москов. Излъченият секретар е от квотата на БСП за България и се казва Иванка Андреева. Останалите представители на левицата в Общинската избирателна комисия са Мария Лукайчева, Десислава Методиева и Кристиян Тодоров, предложени за членове. Едното от общо двете зам.-председателски места  е за „Обединените патриоти” и Георги Димитров. Те ще имат и един член – Николай Христов. Другият зам.-председател е Розен Иванов – представител на Демократична България – Обединение. ДПС посочиха за свое лице Георги Сайменов, а „Воля” – Верка Златанова.

Комисията е 13 – членна и при сформирането й са спазени изцяло указанията на Централната избирателна комисия. Със свое решение ЦИК определи и месечното възнаграждение, които включените в състава на ОИК ще получават във връзка с подготовката и провеждането на изборите за кметове и общински съветници на 27 октомври. За общини с брой на секциите до 350 включително, каквато е и Самоков, месечната заплата на председателя е 1060 лв., на зам.-председателя и секретаря 1010 лв. и на членовете 960 лв.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close