ОбществоРегионални

Експерти от ОИЦ-София разясниха актуални възможности за кандидатстване на изнесена приемна в Самоков

Самоков 365

Екипът на Областен информационен център-София град и София област проведе поредна своя изнесена приемна в Самоков, този път във фоайето на община Самоков. Дейността на ОИЦ продължава и по два пъти в годината ще има такива срещи с граждани. По думите на гостуващите специалисти има интерес към отворени и предстоящи процедури по програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ и подкрепа за малък бизнес. Лицата се насочват и към възможностите, които дава МИГ и МИРГ, защото в Самоков има действащи такива. Като цяло се мултиплицират възможностите за кандидатстване с цел организациите в района да се възползват от това. В началото на следващата година предстои информационна среща с по-подробни разяснения за заинтересованите.

Мадлен Георгиева – експерт „Информационно обслужване и услуги” в ОИЦ- София  поясни, че към днешна дата актуалното е извън европейските структурни и инвестиционни фондове и касае културните институции. До 3-ти декември читалища, библиотеки, музеи и НПО биха могли да подадат проектни предложения за 100% финансиране по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”. В рамките на нейната реализация се предоставят безвъзмездно средства по финансовия механизъм в европейското икономическо пространство за  различни изяви. „Ако тези институции имат нужда от разработване на партньорски проект за провеждане на такова събитие на територията на общината, горещо апелирам да се възползват от възможностите за кандидатстване” – призова тя.

Самоков е втората община с подобна изнесена приемна. „За обикновения човек проблем е административният език, който демотивира хората и не им дава куража да разработят проектно предложение за кандидатстване. Точно това е идеята – срещайки се на живо да разясним условията за кандидатстване на разбираем за тях език”. 35 човека в Самоков се възползваха от тази възможност. Предстои да бъдат обиколени всички общини в областта от експертите в ОИЦ – София. „Надяваме се да има интерес и нашата обиколка да приключи успешно” – заключиха Мадлен Георгиева и Блага Янкова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close