ОбществоРегионални

Експерти от ОА: „Пропуските по обновените жилищни сгради ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителите”

Самоков 365

На финален етап са процедурите, свързани с реновацията и внедряване на мерки за енергийна ефективност в няколко жилищни сгради. Първият от проектите, реализирани по ОП „Региони в растеж 2014-2020” обхваща 12 обекта. С изпълнението на предвидените дейности се цели осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Втората инвестиция касае 13 многофамилни жилищни сгради, в които бяха реализирани дейностите и предвидения основен пакет мерки за подобряване на енергийната ефективност. Част от тях се намират на ул. „Житна чаршия”, „Плана планина”, „Търговска”, „Булаир”, „България”, „Подридна”, „Васил Захариев” и на други места. Очаква се мерките да допринесат за по-високото ниво на енергийна ефективност и намалят разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване жизнения цикъл на сградите и осигуряване на условия в жизнената среда, съответстващи  на критериите за устойчиво развитие. Изпълнители на проекта са Обединение „Обновен дом” ДЗЗД, „Главболгарстрой” АД, „Финанс одит консулт 2002” ООД, „Алфа адвайс” ЕООД, ДЗЗД „Супер В-99-Билдконсулт” , а ръководител Красимира Костадинова.

Още 13 сгради бяха обновени в изпълнение на третия проект – на стойност 1 158 640.42 лв. 1 157 140.42 лв. е размерът на предвидената безвъзмездна финансова помощ. Обектите, за които тя е предназначена се намират на ул. „Търговска”, „България”, ул. „Охрид”, блок 1 в кв. „Самоково”, ул. „Арда”, ул. „Авксентий Велешки” и др. Изпълнители на заложените дейности са:  ДЗЗД „Обновен дом”, „Финанс одит консулт 2002” ООД, „Вера строй” ЕООД, „Алфа адвайс” ЕООД и ДЗЗД „Супер В-99” – Билдконсулт”. Ръководителят на проекта Теодора Василева представи визията на сградите след претърпяната интервенция.

По време на трите заключителни пресконференции присъстващите граждани и собственици на жилища изложиха някои забелязани от тях пропуски, свързани със строително-ремонтните дейности. Експерти от общинска администрация обещаха да бъдат направени проверки и констатираните нередности отстранени в рамките на предвидения гаранционен срок.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close