ОбществоРегионалниСамоков

Екипът на самоковската болница се похвали с висок клас ехограф, реновирано отделение и обновена  конферентна зала

„Самоков 365“

На  08.06.2021г. в МБАЛ-Самоков  се състоя среща  на  Медицинския съвет,  Съвета по здравни грижи към „МБАЛ-Самоков“ ЕООД  с д-р Розалина Чобанова- директор РЗИ София област и д-р Гелев – директор ЦСМП София град и София област.

На събитието присъстваха и  управителите на общински болници от София област-  д-р Луканова –управител на болницата в Елин Пелин и д-р Кръстева –управител на болницата в Павликени – членове на комисията по здравеопазване на Сдружението на общинските болници, д-р Тотев-управител на болницата в Чирпан и председател на Сдружението на общинските болници, д-р Георгиева –управител на болницата в Ихтиман,  зам. – кметовете на Община Самоков г-жа Шия Шехтанова и г-жа Люба Кленова,  общински съветници от ОС Самоков.Поводът за срещата бе кратък отчет за инвестиционната програма на самоковската болница за 2020 година.

Д-р Цонев направи кратка презентация  на новата ендоскопска видеосистема,  закупена  от Община Самоков.  Главната мед. сестра- Ангелина Гаврилова презентира дезинфекционните миялни машини в Операционен блок на ХО и ТО. Представен бе и висок клас ехограф в родилна зала на Акушеро-гинекологично отделение от д-р Спасов. Посетено бе и реконструираното и напълно оборудвано  отделение по физикална и рехабилитационна медицина. Официално бе открита  конферентната зала на МБАЛ-Самоков, в която бе показана историята на болницата от 1979 г. до 2020г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close