ЗлободневноРазвлеченияСамоков

Екипът на самоковската болница обиден от нападките към тях

Анна Манова

Само преди броени минути екипът на МБАЛ Самоков излезе със свое становище по отношение за заболелите с коронавирус. То е публикувано на фейсбук страницата на здравното учреждение и е в отговор на всички нападки в социалната мрежа срещу целия персонал и се касае до работата и мерките.

В последните дни в Самоков бяха регистрирани 12 случая на заразени, сред които има един лекар, две сестри, пациенти във Вътрешно отделение, касиер в голям супермаркет и две малки дечица. В следствие на което беше поставено под карантина Вътрешно отделение до утре, без прием в него, затворен бе хипермаркет за 24 часа и една детска градина.

Това отприщи сериозна вълна от недоволство сред самоковци, които нееднократно се усъмниха до колко медицинският персонал предприема необходимите мерки, за да се избегнат подобни случаи. Коментираше се също, че режимът на посещения в МБАЛ и в Поликлиниката е свободен и никой реално не следи за личните предпазни средства на влизащите, няма дезинфектанти на входовете и реално се разчита на самосъзнанието на хората.

Не малко бяха и питанките относно пациента от Долна баня, неговото приемане, настаняване, бягане от болницата и заразата в цяло едно отделение.

От своя страна медицинският екип на самоковската болница се е почувствал засегнат от всички тези публикации и излезе със собствена позиция.

Ето целия пост:

Във връзка с изказвания в различни Facebook групи и омаловажаване на опасността от заразяване с Covid – 19 в Община Самоков, молим всички институции да предприемат необходимите мерки за ограничаване на разпространението на Covid 19.

Екипът на МБАЛ – Самоков ЕООД е обиден от некомпетентните коментари и клеветнически обиди срещу тях, които засягат честа и достойнството, професионалната им репутация в обществото. Тези внушения са неетични, показват незнание или нежелание да бъдат разбрани. Нима лекарите, са толкова невежи, че подценяват опасността? Едва ли лекар би работил в условията на епидемия без да вземе необходимите предпазни мерки. Регистрирани случаи има както в цялата страна така и в целия свят. И никой не е застрахован или пък виновен за това.  Това ще се случи в цялата страна. В близко или по-далечно бъдеще.И всички лекари ще бъдат обвинени за това, че ежедневно дават всичко от себе си, за да помогнат на болните.
Макар да изглежда,че епидемиите от коронавируса се стабилизират или отслабват, пандемията далеч не е приключила.

Бъдете отговорни, пазете себе си, близките си и околните.

От дежурния екип на МБАЛ-Самоков ЕООД

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close