Общество

Едно прекрасно представяне в Будапеща

budapest8На 15 и 16 юли 2016 г. танцов ансамбъл “Самоков ” с хореограф Станислав Крумов и ДМФ”Камбанки”   –  Маргаритка и Марина Бочеви представиха читалище “Младост” на   15 Международен фестивал Будапеща 2016 г. Участие взеха изпълнители на различна възраст от Латвия, Словакия, Словения, Израел, Полша и България. Нашите представители бяха  най–малки и обраха овациите на публиката.

Първият ден фестивалът беше на открито край р.Дунав и нашите танцьори се представиха отлично. Сложните стъпки на децата накараха публиката от страни да опитва да танцува с тях, а Маргарита и Марина, с изпълнението на “Не се бели, Маре, мори” и “Море пиле”, накараха публика и участници да танцуват около тях.

Вторият фестивален ден беше в много красива концертна зала и още повече се  видя на сцената прекрасната българска “Копаница”, на която се виеха като лента лъскавите поли на момичетата. А певиците с “Цъфнало цвеке, шарено ” за Марина и “Катерино, моме ” за Маргарита, която направо беше като точка на сцената, предизвикаха бурни аплодисменти и много щракане на апарати за снимки. Така нашите представители получиха награда вимпел на фестивала грамота и включване в обща снимка за 15 години Международен фестивал в Будапеща.Това беше една истинска среща на хора, артисти, певци танцьори на международна сцена. На следващия ден групата замина за Австрия – Виена и децата от сърце се порадваха на най–големия увеселителен парк в Европа – ” Пратер”. Щастливи и доволни до следващото пътуване !

Лилия Шуманова – водач на групата

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close