Общество

Едно, две, три… излитаме!

Лятна aкадемия за супер постижения “Hi!Achievers”

yoanaЙоана Механджийска

В периода 22-29.08.2016 в град Самоков се проведе Лятна aкадемия за супер постижения “Hi!Achievers”, с организатор Анастас Гогов. Целта й е да подобри лидерските, презентационните и комуникационните умения, както и управлението на времето и личните финанси. Тя включва 96 учебни часа, които от своя страна се поделят на теоритични и практически.

Чрез различни ролеви игри, презентации, спорт и разговори с успели личности, подобрих своите качества и умения. Научих се как да бъда успешна, да работя в екип, да управлявам личните си финанси, да решавам проблемите си по креативен начин. Също така получих различни съвети как да бъда по – позитивна и целеустремена. Това, което ме впечатли е, че за доста кратък период от време всички ние успяхме да изградим освен себе си, но и един страхотен екип, с който успяхме да направим всичко това. Благодарение на тази академия аз успях да се запозная с много професионално реализирани личности,  да се докосна до техния живот и опит. Научихме се да разпределяме правилно времето и енергията си, спрямо дейността, която извършваме. Това беше едно пълноценно прекарано време от ваканцията.

Дните ни там протичаха по следния начин – спорт, който влючва йога упражнения и Тай Чи. След спорта ние представяхме своите презентации. Следобяда разговоряхме с различни успели личности, като г-жа Кленова, Георги Миленчев, Петър Благоев, Поли  Паскова и други. С помоща на фасилитаторите Веси, Неви, Боги, Алън и Момчи разпределени на ресурсни групи ние изготвяхме различни задачи, свързани с нашето развитие. Така накратко протекоха нашите дни в Академията.

Да бъдеш успешен означа да постигаш целите си. Да се спремиш към едно по – добро развитие, както и за теб, така и за околните. Да влагаш частица от себе си във всяко едно начинание, с което се занимаваш. Успешно да докажеш защо твоето решение и твоята промяна е необходима на останалите.

Финалната  тема, с която завършихме академията беше свързана с моята мечта-  “Как виждаме себе си като успели личности”. Моята мечта е доста популярна сред нас – учителка. Аз виждам себе си като успял учител със собствено училище на територията на нашата страна. Разбира се, всеки от останалите участници представи себе си и своята мечтана професия. Някои се виждаха като лекари дизайнери, психолози и още много различни професии, в които всеки от нас е намерил частица от себе си.

В последните дни ние представихме нашите финални презентации, като успели личности пред нашите семейства, приятели, преподаватели и гости на събитието. За да завършим академията имахме мисия – Super Achiever, с която ние успяхме да накараме самоковци да се усмихнат и поне за малко да забравят за своите тревоги и проблеми. Идеята на мисията беше със собствени средства да създадем идея, която ще ни накара да се почувстваме успешни. Заедно решихме, че ще посветим мисията на Самоков и неговите жители. Обединихме различни дейности и идеи и така осъществихме нашата мисия. Тя влючваше игри , спорт и други развлечения за децата, посещение в дома за възрастни  хора, еко и благотворителни дейности.

Моето супер постижение е да вярвам в себе си, да реализирам мечтите си и… да се усмихвам широко на света. Съветвам ви да правите същото!

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close