Спорт

Една звезда, която „пада“

cskaМариян Гребенчарски

Никога не съм крил на кой футболен отбор подръжавам, марката „ЦСКА“ София. Запален съм по този отбор още от дете.Човекът, който ме въведе в червената идея е моят баща, за което съм му изключително благодарен. ЦСКА е нещо велико, едно от малкото неща, които радват населението на България.

В последно време нещата в клуба не вървят на добре. В продължение на доста години „некадърното“ управление на 31-кратните шампиони разсипа буквално всичко градено с години наред от легендите на клуба. Всичко започва от първия престой на г-н Александър Томов на стадион „Българска Армия“, който от своя страна позволи отборът да загуби лиценза си, след което самият той бе изпратен от стадиона подобаващо от феновете.

След този случай на Армията пристигна по-голямото зло, „ТИТАН“ АС, в лицето на г-н Иво Иванов и Димитър Борисов. Тези хора бяха приети с отворени обиятия от червена България, но се оказа, че „те са пратени да ни затрият“. Така се и случи, клубът затъна в дългове от 40-50 милиона. Последваха десетки дела срещу клуба, задължения и сериозни проблеми отново с лиценза. Стигна се и до пристигането на втори период на Александър Томов, когато всичко отиваше към фалит на дружеството и унищожаването на марката ЦСКА. Г-н Томов дойде като спасител, но това не остана за дълго. Делата на „ТИТАН“ бяха продължени. Тук трябва да отбележим, че е похвална постъпката на Александър Томов, който не се дърпа и предаде акциите си на Ивайло Манджуков и Юлиян Инджов. Няма нужда да преразказвам случилото се в клуба ни след края на втория престой на г-н Томов.

В момента нещата изглеждат уточнени и бъдещето светло. Отборът ще играе в Югозападна „В“ група, но най-важната част от това действие бе спазено, историята на клуба всички титли, купи постижения и победи над велики грандове бяха запазени. Благодетелят на ЦСКА е Гриша Ганчев. Играчите за предстоящия сезон са само българи, юноши и доказани ЦСКА-ри.

В момента по всичко изглежда, че клубът се развива в правилен път. Налагане на юноши, отбор пълен с българи, защото няма смисъл да се дават излишни пари за чужденци, които са дори по- слаби от нашите момчета. Положението в родния футбол е такова, че не можем да си позволим да се купуват разни „анонимници“, за които в България са им първите професионални стъпки във футбола.  В крайна сметка няма нищо фатално, че ЦСКА ще играе 2-3 години извън елита. Ние феновете трябва да го приемем това като вид „пречистване“ или по-точно „набиране на скорост“.

След няколко години нашият ЦСКА ще се намира на същото място, на което трябва да бъде, много силно се надявам и съм уверен, че това ще се случи. Рано или късно ЦСКА ще е същият гранд с главно Г, който е страшилище за всички клубове в България и извън нея. Доста хора искаха да затрият на ЦСКА, почти се получи, но тези хора трябва да запомнят и да знаят, че:

ЦСКА не се предава,

ЦСКА не се продава,

ЦСКА ТОВА Е СЛАВА!  

Една звезда, която „пада“, то тя никога няма да стигне дъното. ЦСКА се предава от поколение на поколение, няма да се затрие най-славният клуб в България. Армейците ще се възродят като птицата феникс. На недоброжелателите може само да кажа, че „От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close