Спорт

Един погубен и забравен терен


Коментар: Габриела Гребенчарска

stadion

Един ден докато отивах към парк „Лаго“ минах покрай долния „стадион” и бях потресена от гледката и от онова, което очите ми видяха. Гъсти бурени покриваха терена и се виждаха само футболните врати, които бяха без мрежи. Стана ми някак тъжно и реших да направя няколко снимки и да напиша този коментар с една молба: Моля, оправете този терен!

stadio2

Защо този стадион е така изоставен и не се поддържа? Защо винаги трябва да се отнасяме така с това, което имаме? Вместо да се провеждат тренировките на официалния ни стадион, защо не се провеждат на другия такъв? Наистина съм разочарована от „грижите” за нашите два стадиона като цяло. Имаме хубави терени, но поддръжката им е под всякаква критика и сами ще се уверите, ако отидете и погледнете в какво състояние са.

malkiq-stadion-retro

Само преди няколко години помощното игрище в „Лаго” се използваше активно за подготовката на водещи отбори. Случвало се е ЦСКА, „Миньор” Перник и „Славия” да бъдат по едно и също време на лагер тук и да използват стадиона. Което само по себе си показва, че не е невъзможно днес да говорим за неговата правилна експлоатация. Не бива да оставяме неща, които са изпитано работещи да остават в минало време.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close