Спорт

Европейското по планинско бягане с оценка „отличен“

atlДокато едни бяха обезети от треската около рали „България“, други организираха Европейското първенство по планинско бягане.

На 6 юли в Боровец над 200 атлети от цяла Европа мериха сили в планинското бягане. Най-бързи при мъжете бяха Бернард Дематеис (Италия), Алекс Балдачини (Италия) и Ахмет Арслан (Турция), който бе шесткратен шампион на Европа в планинското бягане. Българинът Шабан Мустафа направи историческо класиране, като завърши на девета позиция.

При жените първите три позиции заеха Андреа Май (Австрия), Валентина Белоти (Италия) и Матея Косовели (Словения). Милка Михайлова бе българката с най-предно класиране, като завърши 17-а.

При юношите Рамазан Карагоз (Турция), Шемус Сарихан (Турция), Микел Вайа (Италия) завършиха на първите три места.

При девойките на стълбичката се наредиха Мелани Албрехт (Германия), Чезминас Ялмъз (Турция), Леа Айнфалт (Словения).

От Европейската атлетика дадоха много висока оценка на организаторите от Българска федерация лека атлетика. Президентът на Европейската атлетика Хансйорг Вирц и делегатът за състезанието Габриела Сабо бяха единодушни, че организаторите са вдигнали високо летвата и всичко е отлично.

Кметът на града ни връчи на президента на Европейската атлетика (ЕА) Хансйорг Вирц ключа на Самоков. От страна на Европейската атлетика Вирц подари на кмета сребърния плакет на ЕА за принос в развитието на леката атлетика в Европа. Същото отличие получи и президентът на Българска федерация лека атлетика и председател на организационния комитет на 12-ото Европейско първенство по планинско бягане в Боровец Добромир Карамаринов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close