Боровец

Европейска Купа Боровец 2014 – вход свободен

borovecПиста “Попангелов” е готова за спусканията за Европейската купа Боровец 2014. Вече се подготвят стартовите площадки, финалната зона, кулите за телевизионната продукция и се обезопасява цялото трасе.

Основната част от състезателите пристигат на 13-ти февруари. В програмата 14ти февруари е тренировъчен ден, а на 15-ти и 16-ти ще се проведат състезанията, съответно в дисциплините гигантски слалом и слалом. От БФСки информираха, че до този момент заявка за участие са направили 15 нации – Австрия, България, Хърватска, Финландия, Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Япония, Латвия, Норвегия, Словения, Швейцария, САЩ и Швеция. Все още не всички състезатели са посочени поименно, но освен отбора на Швейцария към момента интерес буди и отборът на Италия с топ състезателите: Matteo Marsaglia, Ricardo Tonetti, Cristian Deville, Giovanni Borsotti, Giordano Ronci, както и норвежецът Sebastian-Foss Solevaag.

За всички желаещи да гледат на живо спусканията на писта „Попангелов” Бороспорт осигурява безплатен достъп до трибуните, както и безплатен транспорт до тях на всеки 15 минути от паркинга пред Кабинкова Въжена Линия.

В дните на състезанието община Самоков е организирала безплатен транспорт за скиори и зрители от зала „Арена Самоков” в града на всеки 15 минути в часовете от 8:30 до 9:30, както и между 11:00 и 12:00 часа – за втория манш на състезанието, който започва в 13:00 часа.

Общината осигурява и паркинг в зоната на нисък Боровец, на цена само 1 лев за цял ден. Ще има и безплатен транспорт от паркинга до зоната на състезанието.

Каним всички любители на ски спорта да се възползват от възможността да гледат на живо надпреварата на най-добрите мъже алпийци.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close