ОбществоПолитикаРегионалниСамоков

Евродепутатът Светослав Малинов в Самоков: „Проблем на управляващите е страхът от слизане от власт”

Анна Манова

Евродепутатът Светослав Малинов гостува в Самоков на 26 януари. Срещата бе по инициатива на ДСБ – Самоков и общинския съветник Васил Зашкев.

Настоящият евродепутат е издигнат за водещ кандидат на ДСБ в коалиция „Демократична България” /ДСБ, „Да, България” и „Зелените”/ за евроизборите през май месец тази година. С това решение се възлага националното ръководство на ДСБ да организира щабове за подготовка на партията за явяване на европейски и местни избори.

На срещата със самоковци бяха разисквани множество теми, сред които развитието по въпроса с Брекзит и какво ще последва за българите във Великобритания, отношението на европейските институции към страната ни, очаквания и прогнози за евроизборите и местния вот. Една от темите, която предизвика дебат бе настоящето управление и дали ще се реализира обединението на дясно ориентираните хора. По думите му след евроизборите ще стане ясно, че в страната има ново мнозинство и че управляващите са далеч от мнозинството, което имат в момента в Народното събрание. Малинов остро разкритикува настоящето управление.

„Целият проблем на управляващите в момента е, страхът от слизане от власт. Партия ГЕРБ няма никакъв спомен от опозиция. Беше една година в опозиция, когато всички бяхме срещу правителството. Те губят популярност. Изхабиха се. Президентските избори бяха много мощен протестен вот срещу тях. На местните избори навсякъде, където ГЕРБ не спечелят на първия тур, ще загубят. Това се усети на предишните избори”, сподели Малинов. Той подчерта, че още не са готови новите алтернативи.

За момента всички усилия са насочени към евроизборите, а след това ще се постави акцент и върху местния вот. Общинският съветник Зашкев подчерта, че е необходимо демократично мислещите хора да се обединят и че ДСБ е генератор на тези процеси. Не скри, че очаква и добро представяне на местно ниво, очерта като най-приоритетна задача до есента избор на кандидат за кмет.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close