ПолитикаРегионалниСамоков

Евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев дойде в Самоков да защити местния бизнес

Евродепутатът от „Демократична България” Радан Кънев гостува в Самоков. Той се срещна с представители на малкия и среден бизнес в града и курорта. На състоялата се пресконференция той подкрепи водача на листата на „Демократична България – Обединение” Васил Зашкев, както й кандидатите за общински съветници, които се явяват под номер 66 в интегралната бюлетина.

Радан Кънев е част от Комисията по петиции в Европейския съюз и подчерта, че  подготвя внасянето на петиция в защита на интереса на малкия и среден бизнес в Боровец.

„Мисля че всички ние, които сме от „Демократична България” сме хора, които си връщаме дълговете. А в политиката да си връщаш дълга означава, когато си получил подкрепа от хора да я върнеш – да се върнеш на местните избори, да дадеш подкрепа на политиците, на листата, на цялото това гражданско общество. И искам да допълня нещо много важно – един политик, който е избран с купени гласове няма дълг към избирателите. След това той има четири години да се разплати с хората, които са му дали пари да си купи изборите. И да има ресто за да си купи и следващите. Затова мой съвет е да гласувате за онези хора, които ще ви бъдат длъжници”, сподели Кънев.

Евродепутатът подчерта, че когато дойдат избори всички започват да милеят за малкия и среден бизнес, а Васил Зашкев защитава интересите на тези хора в Общинския съвет постоянно.

На пресконференцията присъстваха и собственици на къщички в Боровец, те изразиха своето огорчение, че не са били допуснати до общественото обсъждане на проектите за „Златния триъгълник” в качеството си на засегната страна.

„Позволете ми да направя една проста сметка – 70 къщички, във всяка средно работят по 10 души, това са 700 човека. Практически вие сте най-големият работодател. От много години ви изнудват година за година. Ние се считаме за наследници на единственото синьо управление, с единствения син кмет, който тогава с политическо решение на ОбС ви даде тези обекти в продължение на години да развивате този семеен бизнес. Ние сме единствените, които сме включили представител на дребния местен бизнес в лицето на Петър Митов. Нали не си мислите, че става дума само за т.нар. „Златен триъгълник”? Целта е той да бъде разбит и след това й целият Боровец да бъде подарен на големите акули”, каза водачът на листата Васил Зашкев.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close