Регионални

Евелина Големинова е новият директор на ОДЗ „Зорница”

Анелия Балабанова

eliЕвелина Големинова е новият директор на ОДЗ „Зорница”. В първия ден на ноември тя беше официално представена от общинското ръководство пред колектива на детското заведение. За колегите си тя е добре познато име като досегашен учител в градината, с 14-годишен стаж. Възпитаник е на СУ „Св. Климент Охридски”, Факултет по начална и предучилищна педагогика и беше единствен кандидат за поста.

„Като млад и амбициозен човек и аз имам виждания и идеи. Моята цел е да работя за утвърждаване авторитета на детското заведение и надграждам  постигнатото до момента” – коментира Евелина Големинова при встъпването си в длъжност. Тя не спести думите на благодарност към досегашната директорка Мария Япракова, помогнала й да направи първите си стъпки в учителската професия. След дългогодишен всеотдаен труд, сега тя излиза в заслужена почивка. Изключително вълнуващ беше моментът на раздялата – с поздравителен адрес и плакет от Общината, букети от красиви цветя  и сълзи на признателност, напиращи в очите. Голяма част от съзнателния си живот – 22 години, Мария Япракова е прекарала в детската градина, която сега напуска с достойнство в резултат на добре свършената работа. Щафетата е предадена на младото поколение, което да продължи поетия път. През годините през него са срещали и доста трудности, преодолявани с воля и желание.

Пред присъстващите, Евелина Големинова обеща да даде всичко от себе си и продължи започнатото. Тя не скри колко много ще й липсва ежедневният контакт с малчуганите, които с усмивка на уста й казват колко много я обичат.  „Ние бяхме като едно семейство. Вече ще ми се налага да следя нещата малко отстрани, но удоволствие ще ми носи това, че работя за децата – нашето бъдеще”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close