Спорт

Евгени Генчев и Владимир Стойчев със злато от шампионата в Сливен

Евгени ГенчевХристиана Видинова

Състезателите на „Рилски спортист” Евгени Генчев и Владимир Стойчев спечелиха злато на държавния лично-отборен шампионат по борба класически стил за юноши в Сливен.

В кат. 74 кг. Владимир Стойчев се наложи над всички, като на финала успя да тръшне състезателя на „Левски” – Сали Сали и да вдигне купата. Освен това Стойчев спечели и приза за най-резултатен състезател на турнира. В  кат. 96 кг съотборникът на Влади – Евгени Генчев успя да се пребори със силната си конкуренция и да стигне до златото. На финала Евгени се изправи срещу Симеон Станкович от „Славия” и да го победи.

Още двама талантливи състезатели на „Рилски спортист” успяха да се доберат до медалите, а именно Иван Георгиев и Симеон Даруиш. Георгиев и Даруиш се окичиха с бронзовите медали, съответно  в кат. 74 кг. и в кат 66 кг.

Освен Стойчев, Генчев, Георгиев, Даруиш, още 4-ма състезатели записаха класирания – Николай Иванов /5-и в кат. 84 кг/, Петьо Генев  /”Рилски спортист-2000″, 5-и в кат. 96 кг/, Десислав Дормушев /7-и в кат. 60 кг/, Йордан Славев /8-и в кат. 96 кг/.

Самоковският отбор зае трета позиция в отборното класиране, като събра общо 51 точки, пред тях са отборите на ЦСКА, който също е с 51 точки, а призовото място грабна тимът на „Левски” – 61 точки.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close