РегионалниСамоковСпорт

Ева Вукадинова напусна националния отбор по ски заради „токсични“ отношения

„Самоков 365“

Самоковската скиорка Ева Вукадинова, която представи България на Зимните олимпийски игри в Пекин, съобщи, че считано от началото на април вече не е част от националния ни отбор в най-престижния „бял” спорт.

„Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри, никога не инвестираме достатъчно и никога не сме достатъчно слаби“, написа в социалната мрежа младата скиорка.

През февруари 21-годишната Вукадинова се състезава в Пекин, където се представи достойно с 36-о място в гигантския слалом, а само преди дни спечели слалома в Банко за Купа Пирин.

Вукадинова обясни решението си с това, че „обещанията и програмата за подготовка, лагери, тренировки и т н. не биват спазвани от страна на длъжностните лица”.

„Много съм щастлива да обявява, че вече не съм част от националния отбор на България. Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа. Аз лично вече не мога да пренебрегвам всички минуси и най-вече отвратителното държание на треньори и ръководители, които очевидно не са компетентни за управлението на постовете, на които са”, публикува Вукадинова в социалната мрежа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close