РегионалниСамоковСпорт

ДЮШ „Рилски спортист 2011“ записа силен сезон

„Самоков 365“

ДЮШ „Рилски спортист 2011“ записа силен сезон. Отборът на треньорите Петър Аджов и Васил Киров изигра 21 срещи и от тях има 21 победи. Днес /30.05.21 г./ завърши първенството като футболистите на ДЮШ „Рилски спортист“ изиграха среща с ОФК „Костенец“ и спечелиха с убедителна победа 9:2 на собствен терен на стадион „Искър“. На 5 юни предстои финалната среща с отбора на Ботевград, която ще се проведе в Елин Пелин.

„Сезонът беше успешен. Отборът завърши без загуба, само с победи. Футболистите са набор 2006 – 2010 година и има потенциал в тези деца. Но не бива да се забравя, че пътят до успеха е дълъг и те се намират в самото му начало. За да постигнат високи резултати и да се реализират в професионалния футбол трябва да положат много усилия и да бъдат изключително дисциплинирани. Условията като база са по-добри от преди, имаме подкрепата и на г-н Крушарски“, подчерта единият от треньорите – Петър Аджов.

Аджов допълни, че наблюденията му през последните години са, че се правят известни инвестиции в бази и терени, но няма футболисти. По думите му децата трябва да бъдат стимулирани след като са постигнали успех и поне да имат възможност да отидат на лагер някъде, както и да им се осигурят нови екипи. Като подчерта, че са благодарни за подкрепата до този момент.

Истината е, че има какво да се желае по материалната база на стадион „Искър“. В момента се руби част от мазилка, която пада върху главите на трениращите. Това е общинска собственост и тя трябва да бъде стопанисвана, защото там тренират и жънат успехи самоковските деца и спортисти.

Състав на ДЮШ „Рилски спортист 2011“ – Стоян Матиканов, Виктор Ангелов, Димитър Димитров, Денис Зашев, Мартин Соколов, Кристиан Петрин, Георги Милошев, Лъчезар Богданов, Методи Игнатов, Кристиан Стоилков, Кристиан Барански, Васил Киров, Теодор Христов, Георги Маринков и Адриано Даганов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close