Спорт

Държавно първенство по крос кънтри

vesselina alinskaХристиана Видинова

Остават броени седмици до държавното първенство по крос кънтри, което ще се проведе на стадиона на Ридо на 25.10.2014 год. /събота/. Очаква се да пристигнат доста състезатели от цялата страна. Състезанието се организира от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), Община Самоков и треньорът на самоковския клуб по лека атлетика – Костадин Чифлиджанов.

Самоковките, които ще вземат участие в крос кънтрито са Веселина Алинска, Ивана Аджова, Симона Терзийска, Емануела Тодорова и Никол Тоскова. Момичетата се готвят отскоро за състезанието и в момента наблягат на обемните тренировки.

„Докрая на тази година съм девойки младша възраст, а дистанцията за тази възраст е 3км, но с треньора решихме да бягам в по-горната възраст – 4км и да се боря за място в отбора за Европейското първенство по крос кънтри, което ще се проведе на 14.12.2014г. в Боровец,  местността „Широка поляна“. Надявам се да бягам добре сега на държавното първенство, за да бъда в отбора за Европейското” – сподели пред екипа на „Самоков 365“ лекоатлетката Веси Алинска.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close