ОбществоРегионални

Дух на патриотизъм и родолюбие завладя учениците на СУ „Отец Паисий” в навечерието на националния празник

Самоков 365

С тържеството в салона на Читалището учениците и колективът на СУ „Отец Паисий” отбелязаха 142-годишнина от Освобождението на България. Събитието се превърна в истински урок по патриотизъм и родолюбие за възпитаниците на учебното заведение.

Директорът Лили Минкова приветства присъстващите като не пропусна да спомене, че подобни инициативи в навечерието на 3-ти март са се превърнали в една хубава традиция за СУ „Отец Паисий”. Те стават факт благодарение и на учениците.  Важно е да знаем и помним миналото си, за да погледнем към бъдещето, заяви в обръщението си зам.-кметът Люба Кленова. Сред официалните гости бяха още председателят на ОбС-Самоков Мая Христева и общинският съветник, част от Комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт – Миролюба Ташова.

Предстоящият национален празник беше отбелязан в аванс с много музика, песни и танци, напомнящи, че сме българи. Завидни умения демонстрираха и момичетата от двете вокални групи към училището с ръководител Силвия Ненова. Изявиха се и танцьорите с кръшни хора, за да покажат, че който може, го може. Музикално поетичен рецитал допълни патриотичния заряд. На сцената оживя и образа на Райна Княгиня като спомен за едни отминали времена. Да обичаме и пазим Родината си беше най-важното послание в изнесения урок по родолюбие.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close