Слайд категория

Дупка до дупка по пътя за Мальовица. На 7-ми септември ще има протести

pytАко искате да изпробвате майсторските си умения в шофирането, пътя за Мальовица е едно подходящо място. Трябва да сте истински факири зад волана, за да избегнете всички 5 000 дупки по трасето. В случай, че успеете да опазите автомобила си невредим, нищо друго не би ви се опряло.

Жители на Говедарци – Иво Попов, Георги Ранов, Стефан Мирчев, Емил Ранов, Иван Тренчев, Всека Никова и представители на Младежкия инициативен комитет изразиха възмущението си от тази абсурдна ситуация. Направена е подписка и тя е изпратена до Община Самоков и всички институции. Готвят се протести. На хората им е омръзнало от непрекъснатите обещания, че пътят ще бъде ремонтиран. Подписката е тръгнала от Младежки инициативен комитет и е подкрепена от туристи.Протестът е срещу лошата инфраструктура в селото,разбитите улици,липсата на елементарни условия на живот,ужасния път до к.к.Мальовица, надупчен като ренде.По него минават множество туристи и планинари,за да стигнат до едно от най-красивите места в Рила.Строен е през 1968 г. от Международна младежка организация.Оттогава са правени само частични ремонти.Дежурното оправдание е липса на пари.

Събраните подписи ще бъдат изпратени в Община Самоков и съответните ведомства, от които зависи решението на въпроса. Въпреки че, пътят е от републиканската пътна мрежа, жителите на Говедарци са единодушни: Общината също трябва да поеме своята отговорност, от нея трябва да дойде инициативата за ремонта на пътя. „Преди идваха германци,руснаци,всичко беше пълно. Не стигаха паркингите на туристите, които посещаваха Мальовица- колите им стигаха на около 3км. до разклона за „Овнарско”. Броячът на лифта отчиташе по 1600 души на ден. Групите от Боровец ги караха на Мальовица. Хора,умишлено ли се унищожава курортът?”- коментират потърпевшите.

         Протестът не е политическа проява,а гражданска инициатива, подета от жителите на най-голямото самоковско село. „Как е възможно,когато дойдат избори да обещават всичко?” – питат се те.Най-тежкият удар е за туризма.Посетителите биха избрали всеки друг район,но не и Мальовица. Желанието на хората е институциите да съдействат за решаване проблемите на селото,за бърз ремонт на пътя за Мальовица,за да не се създават предпоставки за катастрофи. По този начин ще бъдат привличани туристи,което е свързано с препитанието на местните. Към днешна дата чашата на търпението е преляла. Развръзката по темата предстои.На 7-ми септември пътят за Говедарци ще бъде затворен в знак на протест, че държавните институции не си вършат работата.

Очакваме и реакция от страна на Агенция „Пътна инфраструктура.”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close