ОбществоРегионалниСамоков

Дует „Пирин“ засне клип край Бели Искър

Анна Манова

Дует „Пирин“ засне клип край самоковското село Бели Искър. Изпълнителите Радостина Димова и Румен Иванов, които са дует й в живота, записаха автентична пиринска песен на фона на красивата природа на родното им място.

Песента „Снощи си дойде лудото младо“ е реализирана след разговор с продуцента им Виктор Касъмов. Аранжиментът на автентичната песен е дело на Румен Иванов, а аудио записът е направен в неговото студио. Избират точно тази песен, защото тя им допада и отговаря на стила, който те харесват като изпълнители. Клипът е заснет преди броени дни от екипа на режисьора Ненчо Касъмов и се завъртя по музикалните телевизии. Спират се на Бели Искър, заради връзката на Румен Иванов с родното място и заради красотата на природата. В клипа участват местните танцьори от ФТА „Рила“, под ръководството на Кирил Амбарков. Изпълнението на тамбура също е на наша музикантка – Радостина Симонова. С кавал се включва Герасим Koвачев, а с гайда Кирил Николов. Костюмите са дело на самоковската дизайнерка Иванка Бончева, на която се доверяват през последните години. По думите на двамата изпълнители желанието им е насочено към това да покажат колко талантливи самоковци има и това да се случва на фона на прекрасни гледки от района.

В момента дует „Пирин“ се подготвят за участието си в тазгодишното издание на фестивала „Пирин фолк“, като ще представят  в две категории – за авторска песен, която отново е дело на Румен Иванов и за изпълнителско изкуство. И двете са с патриотична насоченост. А в края на лятото за своите почитатели младите изпълнители са подготвили дебютен албум.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close