Седмицата

„Дружок” на 10 години

drujokАнелия Балабанова

Десет години са кратък период, погледнати от позицията на един човешки живот. За един клуб,  при това ученически, обаче са цяла вечност и поради тази причина децата от „Дружок” и техните ръководители заслужават адмирации.

Всичко започва през 2000 г.  с една кулинарна изложба във фоайето на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” по повод 8 март. Идеята се оказва доста сполучлива. „Решихме да създадем едно звено, един кръжок, който да организира не само изложбата, но и различни други мероприятия” – сподели преподавателката Елисавета Оцетова, която е една от създалите на „Дружок”заедно с вече покойната Маргарита Стоилкова. Макар и вече да не е действащ учител, Ел.Оцетова остава съпричастна към преживяванията, успехите и неуспехите на руския клуб. „Аз съм част от вас. През всичките тези години има с какво да се похвалим, но има и още за какво да се работи”- заяви тя. Днес „Дружок” не само продължава да утвърждава вече създадените традиции, но и разширява дейността си. Броят на участниците се увеличава непрекъсното и директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” Христоско Чамов не скри задоволството си от този факт. Амбициите на настоящата ръководителка Марияна Русинова са клубът да прерасне в „Приятелство без граници” като своеобразен междукултурен мост.

На рожден ден като на рожден ден. Не мина без традиционните пожелания, които бяха отправени от представителите на Руския клуб в Самоков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close