ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

Драгушинци се организират да почистват и засаждат дръвчета в сряда

„Самоков 365”

Пролетно почистване на замърсени площи и засаждане на дървета организират тази сряда  – 17 април, от кметство Драгушиново.

Основната цел е да се съберат повече хора, които да вземат дейно участие в почистването на замърсените с голямо количество битови отпадъци зелени площи под Драгушиново. Теренът обхваща шосето за Злокучене и по левия бряг на река Искър, след моста на реката. Това пространство никога не е почиствано и през последните 15 години се е превърнало в поредното сметище в близост до землището на село Драгушиново. По думите на кмета Георги Хаджийски ако има възможност и повече желаещи може да се почисти и около местността „Герено”, която се намира в непосредствена близост. Ще бъдат осигурени чували и ръкавици, а от Община Самоков са се ангажирали да съдействат с багер за по-големите отпадъци. На почистените терени ще бъдат засадени различни дървесни видове – акация, топола, кестен.

От доста години драгушинци се борят с проблема с отпадъците, които се появяват непосредствено след нефункциониращото вече предприятие „Любчо Баръмов”, по посока на входа на селото.  Това е поредната акция през последните месеци март и април, в която на драго сърце активисти се обединяват около идеята да почистят мястото, на което живеят.

Акцията ще се проведе в сряда, 17 април, между 14:00 – 19:00 часа. Всеки, който има желание може да се включи като отиде на място на терена или пред кметството в деня на почистването.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close