ОбществоРегионалниСамоков

Достойно дебютно представяне на самоковски преподаватели на Международната учителска спартакиада

„Самоков 365“

Достойно представяне на самоковски преподаватели в дебютното им участие в 18-тото издание на Международната учителска спартакиада. Тя се проведе на финала на лятото – от 30 август до 4 септември 2022 г. в морския курорт Св. Св. Константин и Елена. Спартакиадата бе организирана от Синдиката на българските учители и Българска работническа федерация „Спорт и здраве”  и се проведе с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Участваха над 400 души от 22 общински координационни съвета на СБУ, както и представители на Казахстанския отраслов профсъюз на работещите в образованието и науката.

За първа година седем учители от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, ОБУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Васил Левски“-с. Ярлово, бяха част от отбора на София – област, който включваше 28 участници. Те взеха участие в дисциплините шахмат /жени/-6 място, плажен волейбол /жени/-5 място, мини футбол /мъже/-5 място, теглене на въже, дартс, плуване, петанк.

В комплексното подреждане представителите на Софийска област заеха 10 място от общо 23 отбора. С купа за феърплей бе награден отборът на жените.

Участниците изказват своята благодарност за финансовата подкрепа на Синдиката на българските учители, както и на директорите на училищата ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, ОБУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Васил Левски“-с. Ярлово.

Церемонията по закриването на Спартакиадата се проведе на открита сцена в комплекс Aquahouse Thermal & Beach. Победителите в състезанията получиха наградите си от д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, проф. Д-р Сашо Пенов – министър на образованието и науката, г-н Димитър Здравков – началник на кабинета на министъра на образованието и науката, г-н Иван Портних – кмет на Община Варна, г-н Тодор Капитанов – вицепрезидент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), г-жа Лилия Христова – директор дирекция „Образование и младежки дейности” към Община Варна, д-р Ирена Радева – началник на регионално управление на образованието гр. Варна, г-жа Йорданка Бенова-Ананиева – заместник-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас, г-жа Светлана Василева – началник на регионално управление на образованието гр. Добрич, и г-жа Десислава Ягодин – председател на Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и вицепрезидент на Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT).

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close