ОбществоРегионални

Допълнителни превантивни мерки за сигурност по време на Коледните и Новогодишните празници

С оглед обезпечаване на обществения ред и сигурността по време на настъпващите Коледни и Новогодишни празници в ОДМВР-София е създадена организация и планирани конкретни дейности за изпълнение.
Началниците на 12- те районни управления са провели работни срещи с общинските администрации за координиране на съвместните мерки за безопасност при провеждането на публичните прояви и тържества. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на местата, където се очаква масово събиране на хора.
Съвместно със служителите на районните служби „ПБЗН“ се извършват проверки на питейните и увеселителни заведения, където ще се провеждат празненства. Обект на контрол са организацията за пожарната безопасност, условията за евакуация, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации и системите за пожарогасене и пожароизвестяване. На собствениците и ползвателите на обектите е обърнато внимание относно задълженията им по отношение на охраната и пропускателния режим, поддържането в изправност на аварийните изходи и др.
На работни срещи с административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, са обсъдени допълнителните мерки за сигурност и недопускане извършването на престъпни посегателства, като е акцентирано върху необходимостта от повишена бдителност и бърза комуникация с полицейските органи за своевременно реагиране при възникнала необходимост.
По време на празничните дни са планирани специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията, опазване на обществения ред и безопасността на движението.
Предвид очаквания интензивен трафик е създадена необходимата организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи по автомагистралите и главните пътища на обслужваната територия. Приоритетно дейността на полицейските служители ще е насочена към подпомагане и регулиране на движението, контрол над водачите с рисково поведение на пътя, контрол на скоростните режими, недопускане управлението на МПС след употреба на алкохол и/ или наркотични и упойващи вещества, както и от неправоспособни водачи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close