КултураКултураОбщество

Дом на книгата, дом за душата

Зоя  Станкова

Книгите не са просто средство за пътуване във времето. Не са единственото бягство в чужди реалности. Не са лист хартия, който милва ръката, нито разпилени букви, които се заиграват с окото. Те са начин на живот, устремен в себе си да побира човешката душа, давайки й своята безкрайност и простор от неограничени възможности…
13219567_10206831382524207_1948692232_nОбщинска библиотека „Паисий Хилендарски” разшири и поднови своя поглед, отваряйки вратите на нов филиал, който се намира на ул. „Любомир Чакалов” №1 или по-лесно ориентировъчно – от южната страна на новия Общински блок. Входът на библиотечния дом вече ще рее поглед на широко, към Рила!

 

С тържествена церемония беше открит „новият дом” на библиотечния филиал в ж.к. „Самоково”, а събитието уважиха г-н Владимир Георгиев – Кмет на община Самоков, г-н Васил Сайменов – заместник кмет, г-жа Ангелина Вангелова – секретар, г-жа Антоанета Антонова – председател на Комисията по култура, г-жа Антоанета Димитрова от Библиотечната асоциация, Георги Велев – директор на ПГ “Никола Вапцаров”, Георги Панев – директор на ОУ “Кирил и Методий”, ученици и учители от ОУ “Авксентий Велешки”, музейни специалисти и читалищни деятели.
И на празник като на празник, както се казва! Малчуганите от Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки”, преобразени в своите любими герои от книжките, „съживиха” пред своята публика един приказен свят, който допринесе гостите на събитието да се почувстват специални, а вече порасналите деца да се върнат години назад в едно време, където са пътували сред любими приказки и са „общували” с любими герои.
Екипът на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” изказва своята благодарност към кмета на община Самоков – г-н Владимир Георгиев за предоставения нов дом на книгата, на Гьоте институт за дарените мебели, на общинското строително предприятие и на колектива на Читалище-паметник “Отец Паисий – 1859”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close