ОбществоРегионални

Домашен арест за 24-годишния Виктор Делигълъбов

Самоков 365

24-годишният Виктор Делигълъбов, който под въздействието на наркотици прегази жена в центъра на Самоков остава под домашен арест. Това постанови Районният съд и в резултат провинилият се ще бъде пуснат от ареста незабавно. Според адвоката му, той не видял 50-годишната Недялка Джикова преди да я блъсне два пъти. Електронните системи в джипа му също не са реагирали, че отзад има човек. При направения тест за употреба на наркотични вещества в пробата на 24-годишния мъж бяха отчетени наличието на кокаин и марихуана, но по думите на неговия защитник,наркотестът не бил достатъчно сигурен. Решението на съда не е окончателно.

Около разследването на случая излязоха интересни факти и обстоятелства. Виктор се оказва стар познайник на полицията и има предишни криминални прояви. Реализирал е ПТП, но към момента на деянието е бил непълнолетен и съответно не е носел наказателна отговорност. През 2017 г. има производство срещу него за употреба на упойващи вещества. Наказанието тогава е в размер на 1000 лв. След инцидента в петък, попада за трети път в полезрението на униформените. При задържането е в абсолютно неадекватно състояние, тъй като е употребил кокаин и марихуана. Автомобилът, който е карал – джип „Лендроувър” и прегазил посред бял ден жената е иззет като веществено доказателство. Стана ясно, че същият е бил взет под наем.

Лицето беше задържано за 72 часа. Вчера районният прокурор Ваня Панева поясни, че извършеното деяние се води тежко произшествие и предвиденото наказание по смисъла на Закона в този случай е до 6 години лишаване от свобода. Часове след това обаче Виктор Делигълъбов е пуснат под домашен арест. В публичното пространство се заформи недоволство след наложената мярка. Темата е особено чувствителна предвид, че действието се развива посред бял ден в центъра на града. Има и доста подобни примери в национален мащаб в лицето на загиналия журналист Милен Цветков и много други невинни хора, с които всекидневно стават инциденти на пътя.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close