ОбществоРегионалниСамоков

Договор за 200 хил. лв подписаха Сотир Немов и кметът Георгиев

„Самоков 365“

Договор на стойност 200 хиляди лева за обучение на заети лица бе подписан днес между управителя на фирма „Си Комерсиал 7“ EOOД Сотир Немов и кмета на Самоков Владимир Георгиев.

Договорът е за преодставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедурата за Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи, включително чрез професионална ориентация и валидиране на придобитите компетенции“ на МИГ – Самоков. Безвъзмездната финансова помощ  в размер на 201 355 хил. лв се отпуска на една от най-големите фирми на територията на община Самоков за „Подобряване на равния достъп до възможностите за учене и качеството на работните места в СИ Комерсиал 7“.

Чрез реализацията на проекта ще бъдат подобрени знанията и уменията на служителите, за да отговорят в максимална степен на нарастващите и динамично променящи се изисквания на пазара на труда. В условия на икономическа криза и процес на оптимизация на разходите на предприятията, заетите над 54 г. и заетите със средно и по-ниско образование, са сред лицата в най-голям риск от загуба на своето работно място.

Предвидените обучения и иновативни, интерактивни методи и подходи за учене гарантират преодоляване на дефицитите и несъответствията и превръщането на качествената подготовка в стимул за професионално израстване. Основните дейности, заложени в проекта, са свързани с предоставянето на обучение за повишаване на професионалната квалификация на заетите във фирмата лица, придобиване на ключови компетентности, осигуряване на достъп до иновативни форми за учене през целия живот и др. Ще бъде разработена и внедрена система за обучение, както и ще бъде изготвена стратегия за развитие на човешките ресурси.

Срокът за изпълнение на проекта е две години. С подписването на този проект за пореден път се потвърждава значението на Местната инициативна група, която осигурява пряк достъп на местния бизнес до европейско финансиране.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close