БизнесОбществоРегионалниСамоков

Добротворците от „Бъди човек” получиха грамота от кмета за дейността си

Анна Манова

Признание за благородните си дела получиха днес /13 май/ доброволците от кампанията „Бъди човек”. Кметът Владимир Георгиев лично връчи грамота на тримата инициатори – Радослав Христов, Боряна Варошкина и Калоян Сайменов, които по Коледа и Великден радват с хранителни продукти нуждаещи се хора в Самоков и селата. Съвсем наскоро грамоти бяха връчени и на активистите от кампаниите по почистване на града.

Кампанията „Бъди човек” стартира през април 2013 година, когато няколко приятели решават да купят хранителни продукти за един или двама пенсионери, които са социално слаби и да ги зарадват по повод Великден. С времето тя нараства, желаещи да помагат не липсват и така вече пет годни „Бъди човек” се утвърждава като една мащабна инициатива. Пример са раздадените пакети с хранителни продукти, като най-висока бройка от 700 пакета е достигната по време на миналата Коледа. Благородното начинание се провежда два пъти в година – около Великден и Коледа. Кметът Георгиев поздрави тримата самоковци и всички, подкрепящи идеята, за нейната устойчивост. Той подчерта, че това е местното самоуправление и подобен тип кампании трябва да са видими, а хората да бъдат информирани за тях. Пожела им да успяват да увличат все повече хора и обеща съдействие.

От своя страна главният „виновник” и организатор Радослав Христов връчи също грамота от „Бъди човек” на кмета, с благодарност за предоставеното помещение в зала „Арена”, където да съхраняват хранителните продукти, преди да отидат до своите адресати.

„Надяваме се повече хора да се включат към нас. И всяка следваща кампания да е по-успешна от предходната”, заяви Христов. Боряна Варошкина допълни, че хората по селата вече ги познават и ги очакват с нетърпение, някои дори ги канят на трапезите си да ги нагостят.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close