Общество

Добротата съществува

SunnyМариян Гребенчарски

Николета Иванова

 

Нагласата към днешната младеж е свързана с негативна оценка, определяйки младите като хора, мислещи само каква пакост да направят и с почти нулева заинтересованост към учебния процес.  Има и такива, които искат нещата да вървят в положителна насока. Това доказват младите момичета от Доброволчески клуб „Мечтите стават реалност”. В тази неправителствена организация участват Силвия Димитрова, Сибел Дениз Максутлар, Кристина Тотева, Даниела Конакчийска, Елена Гиздова, Вяра Петрова, Ана Вучкова, Ива Стоименова, Александрина Терзийска, Аделина Рогачева, Маргарита Ихтиманска, Християна Балабанова – ученички от СОУ „Отец Паисий”. За повече информация се срещнахме с една от членките на клуба – Силвия Димитрова.

Здравей Съни, ще се радваме да ни обясниш по-подробно за вашата дейност.

Здравейте. В нашето училище от няколко години се привличат млади и способни учители по програмата „Заедно в час” и в тази връзка имахме късмета г-жа Йорданка Георгиева да започне да ни преподава по английски език. Именно тя ни насочи към тази инициатива, като повика представители от неправителствената организация “Time heroes”. Началото беше дадено в края на месец юни. В процес на разработване е първата ни кауза. С нея се надяваме да съберем достатъчно средства за дом за стари хора „Д-р семейство Калинкови”, град Самоков. Инициативата ще се състои на 28.08.2015г. от  12:00-16:00ч. на площад „Захари Зограф”, град Самоков. Помежду си събрахме книги, които ще опаковаме и ще ги продаваме по пет лева всяка. Събраните средства ще бъдат предадени лично от нас в дома. Доброволческият ни клуб реши парите да бъдат за лекарства. Всеки, който желае да помогне може да го направи в осигурена за целта кутия за дарения. Всеки желаещ може да дари книга, която съответно ще бъде продадена!  Готови сме да помогнем на всички, които се обърнат към нас.

Какви книги ще предложите на дарителите?

Осигурили сме книги от най-популярните жанрове. Любителите на книги ще успеят да си закупят четиво, което харесват и в същото време да помогнат на възрастните хора.

Планували ли сте нещо и какви са плановете Ви за напред?

Имаме една идея, но може би тя ще се осъществи след време, нищо конкретно. Със започването на учебната година сме запланували инициатива, свързана с продаването на учебници, за която ще ви дадем информация в близкото бъдеще.

Обмисляли ли сте да направите инициативи с други училища?

Да, разбира се. Отворени сме за подобни идеи.

Благодарим ти, пожелаваме ти успех на теб и на вашия доброволчески клуб. Благодарим предварително на всички, които ще бъдат съпричастни към нас и нашата инициатива.

За контакти с Доброволческия клуб може да се свържете със Силвия Димитрова на телефон: 0882703073 или Елена Гиздова на телефон: 0878226760.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close