ОбществоРегионални

Доброволци караха благотворително колела в подкрепа на Краси Джоргов от Говедарци

Анелия Балабанова

В неделя, на 10-ти юни десетки доброволци подкараха благотворително колела по маршрута Говедарци – Мальовица в помощ на 46-годишния Краси Джоргов Много са хората, които го познават и той сега има нужда от цялата подкрепа, която са в състояние да му окажат. Те и всички ние. Краси е от Говедарци и страда от изключително рядка и тежка болест – ALS / Амиотрофична латерална склероза/. Заболяване, което прогресивно унищожава мускулите в човешкото тяло. Болестта е изключително рядка и за нея няма лечение. Единствената надежда е в нов японски препарат „Радикут” /Radicut/, който може да спре развитието й. Цената на медикамента е непосилна за семейството – $4 200.00 на месец. Първоначалното лечение трябва да бъде 3 месеца. Нужната сума е около 21 000 лв.. Хората от Говедарци също са съпричастни към участта на Краси. „Много добър човек е и искаме да му помогнем” – коментира кметът Георги Шуманов. В тази връзка беше и организираният благотворителен велопоход.

За съвсем кратко време, първоначалната идея за инициативата на Николай и Георги Джамбазки получават подкрепата на кметството и цялата местна общност. Всеки желаещ можеше да се включи във велопохода, а таксата от 10 лв. беше предоставена като дарение за каузата. Над 30 човека, сред които и Стойко Сакалиев подкараха колела доказвайки, че животът е над всичко. Най-възрастният участник беше на 60 години. Имаше поне 10 деца и такива, които предпочетоха да останат здраво стъпили на земята, но също подкрепиха финансово акцията. За два часа, с четири кратки почивки, походът на хората с добри сърца достигна крайната си точка – Мальовица. Дружните усилия дадоха резултат и събраната сума само за един ден е 1500 лв. Всяка минута е ценна, защото болестта се развива. В Говедарци се замислят и за други инициативи, които да са като протегната ръка към доброто. На много места има поставени кутии за дарения в подкрепа на Краси. Най-вероятно ще има и благотворителен концерт, който все още не е насрочен.
Ако и вие искате да бъдете съпричастни към това да се върне надеждата на Красимир и спаси един млад живот, може да го направите. Банковата сметка е:

IBAN BG66 UNCR 7000 1508 8873 29, Валута – BGN, Клон270
BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF
Красимир Любенов Джоргов

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close