Боровец

“Дни на предизвикателствата 2016” в Боровец

снимка: My Borovets
снимка: My Borovets

„Самоков 365”

снимка: My Borovets
снимка: My Borovets

На 12 ноември Боровец, съвместно с “Дни на предизвикателствата 2016”, беше домакин на едно интересно събитие, включващо в себе си различни активности. Фестивалът “Дни на предизвикателствата” се състоя в рамките на 11-13 ноември, като за първи път в 12-годишната си история се провежда през уикенда. За желаещите да вземат участие бяха предвидени разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции. През уикенда акцентът беше поставен върху активностите на открито – каране, колоездене и бягане. Това бяха три аутдор активности с общ старт и финал – х-л „Рила”. Водещи фигури в тях бяха специални гости на фестивала от чужбина, световни звезди в световни дисциплини.

снимка: My Borovets
снимка: My Borovets

Тазгодишното издание на фестивала имаше амбицията да събере на едно място рекорден брой гостуващи световни атлети: между тях е катерачният тандем с музикални таланти Никола Фаврез от Белгия и Шон Вилянуева от Испания, топ колоездачът от Франция – Жером Клеменц. Звездната плеяда допълват българската гордост Боян Петров и голямата надежда на катеренето Пепи Иванов, двукратен европейски шампион при юношите по боулдър.
Екипите на Borovets Climbing and Mountaineering – Мартин Маровски, Виктор Варошкин и Borovets Mountain Bike Park се погрижиха всичко да се случи правилно, приятно и незабравимо.

Към прожекциите акцентите бяха върху късометражния филм „Way East”, заснет сред спиращите дъха с красиви снежни пейзажи на Япония, но преди всичко изпълнен с хуманните послания на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима. Премиерно на „Дни на предизвикателствата“ беше представен „Balkan Express”,пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа.“A Pure Happiness” пък е документална екранизация на вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал, представено на „Дните“ преди две години в снимки. Сред презентаторите бяха Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин с представянето на експедицията „Dragon’s Tail” в Патагония, героите на тазгодишния „Дунав Ултра“, Оги Ковачев с неговите последни приключения по света и много други в дневната и вечерна програма.

По повод предстоящата 120-годишнина на курорта бяха раздадени много награди на участниците. Организаторите благодариха на всички и си пожелаха повече аутдор ивенти и сняг.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close