Седмицата

Дните на професиите – в търсене на контакти с работодателите

ptgВ периода от 18 до 20 октомври зала „Арена Самоков“ беше домакин на форума на Дни на професията – представителите бяха от 5 области на страната от 52 училища с професионална насоченост. На фокус бяха изведени ученическите практики на професионалните училища и самият проект „Ученически практики“.

Събитието започна още в петък вечерта, когато в залата бяха подредени щандовете на отделните учебни заведения. Редом с щандовете в конферентната зала на хотел „Арена“ имаше презентации, подготвени от участниците. Основната цел на форума е да се търси все по-тясна връзка с потенциалните работодатели, както и да се представят конкретните резултати от проекта „Ученически практики“.

   Над 300 души присъстваха на официалното откриване в събота. То беше направено от кмета на общината Владимир Георгиев и от старши експерта по ОСО Рангел Рашев.

Официален организатор е Министерство на образованието, науката и младежта, а домакин РИО – София област. След закриването, което е било в същия ден на 19-и делегацията е направила обиколка на Самоков с цел опознаване на нашето културно-историческо наследство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close