ОбществоРегионални

Дистрикт гуверньорът на Ротари Митко Минев посети Самоков

Самоков 365

Във вторник гуверньорът на Дистрикт 24 82 на Ротари Интернешънъл – България Митко Минев гостува в Самоков и посети Общината. Срещата е традиционна и се осъществява след всяка смяна на властта, която става на ротационен принцип в навечерието на 1-ви юли. Кметът Вл. Георгиев посрещна г-н Минев, придружаван от ръководството на Ротари клуб-Самоков – настоящят президент Петрун Вардаров, АДГ Людмила Бързанова и секретарят Стефан Докузов.

Целта на посещението е новият дискрикт гуверньор да се представи и заяви намеренията си относно реализацията на бъдещи съвместни проект между Общината и местния клуб. Девизът през новата ротарианска година е „Ротари свързва света” като идеята е насърчаване на взаимодействието между клубовете на интернационално ниво. От местния клуб споделиха, че вече са започнали работа в тази насока като са установили сътрудничество с община Димитровград. РК има и партньори от Турция.

Г-н Минев подчерта, че е силно заинтересован от съдействие и взаимност при реализацията на проекти, насочени към здравеопазването и образователни инициативи. Предстоят такива, свързани с превенцията на гръбначните изкривявания при децата и коварната болест диабет. По отношение на образованието самоковските ротарианци установиха сътрудничество и добро взаимодействие с голяма част от самоковските училища. На срещата Митко Минев подари на кмета знамето на Ротари. Срещата приключи с пожелание за ползотворна съвместна работа и добро сътрудничество на местно и национално ниво. След това събитията се пренесоха в неформална обстановка

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close