ОбществоРегионалниСамоков

Директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки“ Ирена Коцева посети световното изложение в Дубай

„Самоков 365“

Директорът на Иновативно основно училище „Митрополит Авксентий Велешки“ Ирена Коцева посети световното изложение в Дубай. Коцева бе част от група директори, членове на Синдиката на българските учители и ръководители на иновативни училища, които посетиха откритото в началото на октомври „Експо 2020“.

Това е най-голямото световно събиране от началото на пандемията, което бе отложено с една година заради коронавируса. Целта е участващите страни да покажат най-важните икономически, културни и технологични постижения.

В специално изградения футуристичен изложбен комплекс, простиращ се на над 4000 хектара площ, над 190 държави участват със свои тематични павильони под надслов: „Обединавайки умовете и създавайки бъдещето“. Основни теми са устойчивост, мобилност и възможности. Изложението е платформа за иницииране на международни проекти в областта на научно-изследователската дейност и иновациите. На световното изложение могат да бъдат видяни и двете български съкровища – Варненското и Панагюрското. „Експо 2020“ в Дубай ще продължи шест месеца, до 31 март 2022 г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close