Лека атлетикаРегионалниСпортСпорт

Димчо Мицов стана шампион в петото издание на “Витоша – моята планина” 2018

Костадин Чифлиджанов

Състезателят на СК“Рилски атлет“ ДИМЧО МИЦОВ е победител в петото издание на популярното състезание по планинско бягане –„Витоша  – моята планина“,  което се проведе на 23 септември.
Победата при мъжете от 153 състезатели, за втора поредна година спечели ДИМЧО ,като пробяга дистанцията от 16 км.,от Боянско ханче до х.“Алеко“ за 1:16.21час., като успя да победи всички най добри бегачи в дългите бягания. На второ място се класира Иво Балабанов /Атлат-Мездра/. Трети е Йоло Николов /Атлет-Мездра/.На четвърто място се класира Кирил Николов-/Дизела/, а на пето място се нареди Митко Ценов /Атлет-Мездра/ – настоящият рекордьор на 3000м.пр.бягане.  ДИМЧО МИЦОВ е държавен шампион на маратон /42км.195м./ за 2017г.и ще защитава титлата си на Софийският маратон на 14 октомври.
Организаторите наградиха победителите при мъжете и жените с чекове по 1000лв, от общия награден фонд от 6000лв. .Наградите връчиха Анатоли Илиев-организационен секретар на „София-Европейска столица на спорта -2018г.“,Радослав Пеев от „Витоша –ски“и Петър Панков –Сдружение“Маратон“ . Стартът пред Боянското ханче даде Генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close