Политика

Димчо Маринов, кандидат за общински съветник: Спортна база във всяко училище и повече площадки за масов спорт в града

9 Dimcho MarinovСпортна база във всяко училище и повече площадки за масов спорт в града ще бъдат в основата на моята работа като общински съветник.

Това заяви Димчо Маринов, кандидат за общински съветник от Реформаторския блок в община Самоков.

Целият ми живот е свързан със спорта, от който съм получил много. Освен здраве, спортът възпитава в морал и коректност, затова всяко дете трябва да бъде стимулирано да се занимава със спорт, категоричен бе Маринов.  Много малка част от децата на Самоков спортуват и виждаме последиците – все повече са с наднормено тегло, гръбначни изкривявания и т.н., добави той.

Основна цел на Общината трябва да бъде здравето на децата, затова трябва да бъде отделен по-голям процент от общинския бюджет за изграждане на подходяща инфраструктура, заяви Маринов. Част от детските площадки след дъжд приличат повече на езера, отколкото на място за деца, подчерта той.

С изграждането на спортната зала беше постигнато нещо, но то е крайно недостатъчно. Основна задача трябва да бъде да върнем славата на Самоков като спортна столица, това ще помогне и въвличането на децата, които ще имат добрия пример на своите по-големи братя и сестри, коментира Маринов. Постиженията в професионалния спорт ще доведат и инвестиции в спорта, ще привлекат и други отбори, а това ще раздвижи и бизнеса в града, добави той.

Кандидатът за кмет на Реформаторския блок Борислав Чилингиров има много добре структурирана програма за развитие на спорта, но и за привличането на инвеститори и откриването на нови работни места, което ще задържи младите хора в Самоков, каза още Чилингиров.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close