Слайд категория

Димчо Маринов: В Гражданския съвет съм, защото искам промяна

Dim4oДимчо Маринов е бивш състезател по футбол. Има изиграни над 400 мача с фланелката на ПФК „Рилски спортист“ в различните нива на българския футбол. И познат в Самоков като капитана на отбора, който носи лентата 10 години. Освен че направи своя футболна школа за деца, преди малко повече от месец Димчо Маринов официално стана част от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Защо е направил тази стъпка и какво очаква, отговор потърсихме от Димчо Маринов.

Познат си в града като спортист. Какво те накара да влезеш в Гражданския съвет на Реформаторския блок?

Преди няколко месеца с мен се свърза Димитър Делчев от „Движение България на гражданите“ и ми каза, че започва изграждането на Граждански съвет към Реформаторския блок в нашата област. В негово лице и в лицето на други хора от екипа видях млади, образовани и енергични хора, които искат страната ни да се промени. Може би точно това ме убеди да се включа.

Като член на този съвет, каква е твоята кауза?

Кауза може би е силна дума. Аз съм в Гражданския съвет, защото искам промяна. Трябва ние, младите хора, да се опитаме да променим нещата и всичко да става много по-лесно. В момента навсякъде се сблъскваме с бюрокрация, а шанса да пробиеш само с талант и качества, без връзки, е минимален и то във всяка сфера.

Какви са твоите очаквания? Смяташ ли, че промяната е възможна?

Точно затова съм част от това, иначе не бих се захванал. Тези Граждански съвети са различен начин, по който хората, които не искат да се занимават с политика могат да изкажат мнението си и да дават решения на проблеми, затова сме събрани и хора от различни сфери.

Как всъщност протича една среща?

Срещаме се почти всяка седмица. Срещата протича като заседание имаме дневен ред, води се протокол. Тъй като сме от различни общини в областта, често се разменя опит. До момента не сме имали някакъв сериозен проблем, по който трябва да вземем решение. Както казах хората от Гражданския съвет сме от различни сфери и всеки от нас е компетентен в своята област. Хубаво е, че мнението на гражданите се взима под внимание.

След малко повече от месец предстоят избори за Европейски парламент. Как виждаш ти изхода от тях?

Числото 3 ми звучи напълно реално, смея да кажа дори 4 евродепутата. Ако хората бъдат активни на тези избори, защото те също са важни за страната ни, мисля, че Реформаторският блок ще постигне добри резултати. Все пак в листата влизат хора с добър имидж не само у нас, Меглена Кунева е един от най-познатите български политици в Европа. Нейното присъствие там може много да помогне на страната ни.  

Следващата година ще има и местни избори. Би ли се включил, този път не като гражданин?

В момента не мисля за подобни неща. Част съм от Гражданския съвет не защото очаквам утре да оглавя листа или да бъда подкрепен на местни избори. Моето място там е, за да бъда полезен и да работя. В момента съм и доста зает, а това напълно изключва участието ми в Общински съвет, например.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close