ПолитикаРегионалниСамоков

Димитър Джелепов – Лъвски представи своята стратегия за управление на Самоков

„Без икономика няма живот“, заяви най-младият кандидат за кмет и общински съветник Димитър Джелепов – Лъвски. В салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“ той представи своята стратегия за управление и развитие на Самоков.

23- годишният самоковец сподели пред присъстващите, че в последно време се е огорчил от нападките по негов адрес и обвиненията по отношение на това, че е твърде млад и без политически опит. Джелепов обясни, че от съвсем малък има изградени трудови навици, а през последните години следи изкъсо обстановката в родния си град. Това е и причината да не залитне в нито една политическа партия на местните избори тази есен, а да заяви категорично желанието си да бъде независим кандидат.

Архитект Ангел Димитров засвидетелства своята подкрепа за най-младото лице, кандидат за кметския стол, като подчерта: „Поздравявам Димитър за неговото решение. Младите хора са нашето богатство и бъдеще. Искам да напомня на Димитър, че кандидатстването е лесната част, трудното предстои! Вярвам, че днешният ден е първият успех в кампанията“.

„Желанието ми е да изградим един нова Самоков“, каза Джелепов, който влезе на сцената от редовете на салона, показвайки че иска да бъде гласът на народа. В няколко точки той определи фундаментите, върху които е стъпил при изграждането на предизборната си програма. Като приоритетно Джелепов определи управлението с реалните проблеми, а не с последствията. И необходимостта от обхващането на нуждите и потребностите на хората и актуалните проблеми в града и селата. След това той обърна внимание на структурирането на общинската администрация, която по думите му в момента не е ефективна, а работи само в полза на личния интерес. Наблегна и на формирането на общинския бюджет, който е необходимо да се основава на нуждите на хората. И това да е водещ приоритет.

„Необходимо е да се изгради постоянна взаимовръзка между общинското ръководство и гражданите. Смятам, че всеки политик, който няма взаимовръзка с хората, които са го избрали,  не може да бъде успешен и ефективен“, каза Джелепов.

Основна точка в програмата бе икономиката и извършването на реформа в тази сфера. И необходимостта от привличане на нови инвеститори за осигуряване на финансова стабилност и сигурност на хората. Както и стратегия за връщане на младите и квалифицирани кадри отново в Самоков.

„Цялата ми програма се върти около икономиката, защото без нея няма препитание. Почтеният бизнес се отнася с уважение към трудещите се хора, а престъпността идва от онези, които нямат трудова заетост. Трябва да се даде възможност на хората да се развиват и да живеят достойно!“, каза Джелепов.

Най-младият независим кандидат за кметската позиция в Самоков се явява под номер 68 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове са престъпления.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close