ОбществоРегионални

Димитър Джелепов – Лъвски: „Мястото в Общинския съвет за мен никога не е било приоритет”

Самоков 365

Безспорната изненада на Местни избори 2019 беше появата на Димитър Джелепов – Лъвски като независим кандидат за кмет и общински съветник. 23- годишният самоковец определено успя да спечели симпатиите със своето категорично мнение. Позицията си по много теми и въпроси, касаещи развитието на община Самоков той изразяваше гласно и без притеснение по време на предизборната кампания. Ще продължи ли по поетия път и след края на изборите – вижте?

Димитър, местните избори приключиха. Каква е равносметката за теб като най-младия кандидат?

Равносметката е един прекрасен резултат. Общият брой на гласовете, които получих е близо 950. Това за един млад, независим човек, явил се сам на изборите е повече от успех. При всички машинации, при търговията на гласове, при всички манипулации аз получих тези 950 гласа, които са един огромен успех и страхотна мотивация за бъдещето.

Съжаляваш ли, че действаше на два фронта, защото получените гласове биха били достатъчни за съветническо място?

Не, по никакъв начин не съжалявам. Това, което в момента мога да направя като извод е, че получих 702 гласа като кандидат за кмет, което означава, че 702 души са ми гласували доверие, че аз имам възможността и способността да ръководя Община Самоков. Мястото  в ОбС за мен никога не е било приоритет. Всички знаем, че това е една безгласна буква в управлението на общината, която ще бъде такава и през следващите четири години. Това, което смятам в личен план е да продължа с политическата си дейност, защото моите цели далеч надхвърлят кметското място в Община Самоков. Ако някой си мисли, че този пост и длъжност са кой знае каква властова позиция, това не е така.

Как ще коментираш слуховете, които се носеха по време на цялата кампания, че едва ли не си скрит коз на БСП, подкрепяш ги негласно и т.н.

Абсолютна клевета от хора, които не ме познават. Това категорично не отговаря на истината. Неща, които не могат да се аргументират и докажат за мен са долна инсинуация.

На какво се дължеше сравнително високата активност и това, че повечето хора подкрепиха досегашното статукво?

Високата избирателна активност е напълно обяснима. Все пак страшно много хора имаше по листите. Като си направите елементарна математическа сметка спрямо броя на избирателите и този на кандидатите ще видите, че поне 2/3 от населението беше обхванато по някакви връзки – приятелски, роднински и т.н. . Това малко или много задължава да подкрепиш кандидата, който ти е близък.  Крайният резултат не повлия по никакъв начин на установеното статукво. Видяхме, че ГЕРБ ще има две места повече в ОбС-Самоков, но това по никакъв начин не променя ситуацията в Община Самоков, която продължава да се управлява по досегашния начин. Иска ми се г-н Георгиев, на когото пожелавам успех този път да погледне в реалията на проблемите. Това не са нито пенсионерските клубове по селата, нито водопроводите. Това е липсата на млади хора, икономика и нормални условия на труд. Ако някой си мисли, че пенсионерските клубове са бъдещето на Общината, жестоко е сбъркал. Бъдещето на Общината са само и единствено младите хора. Те трябва да бъдат приоритет, а не пенсионерите, които са  главния електорат на БСП.

В деня на избора съвсем резонното се случи.   Имаше много невалидни бюлетини -1200 за кмет и 2 800 за общински съветници. Първите спокойно можеха да доведат до балотаж , а вторите да спомогнат в ОбС да влязат хора,  реално свързани с обществено-политическия живот в Самоков, вместо сегашните 10-15 човека- паразити, които попаднаха там. Вие ще ги следите изкъсо през целия мандат дали ще кажат една дума.

Оттук-нататък накъде?

Работата за Самоков продължава. Аз съм бизнесмен, успешен и реализиран човек на 1000%. Много повече от хората, които в продължение на месец плюха по моя гръб. Хора, които по никакъв начин не могат да се сравняват с мен по абсолютно никакви критерии. Считам, че мой дълг към всички тези 950 човека, които са ме подкрепили, към община Самоков и към България е да продължа моята политическа дейност. На този град му трябват истински, качествени и силни лидери, каквито няма в момента.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close