Политика

Димитър Делчев: „Ще се боря против незаконната сеч”

samokov1Самоков 365

„Наясно съм, че забраната за износ на необработена дървесина няма да реши проблема изцяло, но е началото, с което ясно заявявам, че не се интересувам в чии интереси е голямото количество сеч, защото определено това не е общественият интерес. Моята задача като народен представител е да защитавам интересите на моите избиратели, затова ще се боря против незаконната сеч” – това заяви в Самоков Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисия.

Масовото изсичане на гори е сериозен проблем в района, за което хората отново сигнализираха. Делчев запозна присъстващите с мерките, които той предвижда да предприеме. Първата стъпка за това е забраната за износ на необработена дървесина. Това определено ще намали търсенето, а когато няма търсене, няма за какво да секат дървета, коментира той.

В понеделник, 23 февруари, Делчев се срещна с хората от Самоков в т. нар. Приемна. Пред него бяха поставени много въпроси, както от битово естество, така и свързани с националната политика на Реформаторския блок.

Делчев коментира 100-те дни управление на правителството и даде оценка от четири и половина. Поставихме си ясни цели за реформи, но смятам, че е време да увеличим скоростта и изпълнението на поставените задачи да започне, добави той и посочи като важен приоритет съдебната реформа. „Стратегията за реформа в съдебната система бе приета, сега призовах министър Иванов да видим по-скоро и първите стъпки по изпълнението й”, допълни още народният представител.

На поставен въпрос какви ще бъдат мерките за улесняване на бизнеса Делчев заяви, че Реформаторският блок е за намаляването на административната тежест. До средата на март от Министерство на икономиката трябва да кажат издаването на кои разрешителни може да отпадне, без това да намали контрола. По този начин стартирането на бизнес ще отнема по-малко време и хората ще могат да преценят разходите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close