Политика

Димитър Делчев: „Не съм спирал да се срещам с хората от областта и с институциите в нея”

d delchev 28.11Димитър Делчев, народен представител в 43-тото Народно събрание, присъства на общественото обсъждане на Бюджет 2015 в Самоков, след което се срещна с кмета на общината Владимир Георгиев. Депутатът от Реформаторския блок повдигна въпроса за заема в размер на 2 млн. лева, който общината планира да изтегли през следващата година. „Недоумявам защо при наличието на приходи за милиони, които общината трупа година след година в банкови си сметки, се налага тегленето на заем. Вместо част от събраните средства да се инвестират в града, ще се използва кредит, лихвите по който неминуемо ще натежат на бюджета“, коментира г-н Делчев.

Г-н Делчев, как бихте определили новият прокто-бюджет?

Предстои да разгледаме бюджета в детайли. Липсват важни части от него като справка за просрочените вземания и задължения, справка за общинския дълг, информация за европейските проекти и др.

На пръв поглед изникват въпроси, свързани със сериозни разминавания между планирани и реално направени приходи и разходи в миналото. Надявам се опасенията да бъдат изчистени при бъдещите обсъждания.

Тези обществени обсъждания са нещо положително, за жалост нямам физическата възможност да присъствам във всяка община. Днес например освен тук имаше в Елин Пелин, Златица, Пирдоп и Костинброд. Важно е гражданите да взимат активно участие, тъй като годишният бюджет е фундаменталният въпрос за всяка община.

Ще работите в две парламентарни комисии – Комисия по правни въпроси и Комисия по вътрешен ред и сигурност.

Така е. Утре предстои това да стане факт с решение на Народното събрание. Като юрист мисля, че мога да дам много и на двете комисии. Хубаво е, че имаме добра координация с вицепремиера Меглена Кунева, която отговаря за координацията на дейностите именно в сферата на правосъдие и върешен ред.

Как ще продължите да работите за нашата област?

Не съм спирал да се срещам с хората от областта и с институциите в нея – днес бях на среща с кмета на Самоков г-н Георгиев, поддържам постоянен контакт с областния управител и с областните дирекции. Старая се да решаваме проблеми, независимо, че това понякога отнема повече време, отколкото на мен ми се иска.

Подготвям програма с приемни дни във всяка община, така че да бъда полезен на хората, които искат да се свържат с мен. До тогава всеки може да ме намери, като най-бързият и модерен начин е през личната ми фейсбук страница.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close