ПолитикаРегионални

Димитър Делчев на традиционен брифинг в Самоков

„Самоков 365”

mitkoНа 30 май депутатът от РБ Димитър Делчев проведе брифинг в Самоков, който се състоя непосредствено след среща в Народното събрание със заместник – генералния секретар на Европейската комисия. Проведената среща е по механизмите за сътрудничество и оценка за вътрешния ред и сигурност.

„Това, което г-жа Михо каза е, че България трябва да приеме закона за борба с корупцията. Каза го с уговорката, че те не са контролен орган и не могат да налагат чужда воля, но като партньори от името на Европейската комисия ни посъветва да прием закона. Нещо, което ние от РБ изискваме и зад което заставаме още от началото на правителството. Без антикорупционен закон ни очаква унищожителен доклад от ЕК и безпътица И след срещите с ЕК, и след срещите с хората, които не говорят само за бедност, а и за корупцията като източник на бедността  за нас приемането на Закона за борба с корупцията е основен приоритет”, поясни Делчев.

Относно промените в Изборния кодекс, внесени с подписите на управляващото мнозинство, Делчев заяви, че той дава възможност за разкриване на до 35 секции по предложение на дипломатическите консулства и представителства и българските организации зад граница. Този брой ще засегне единствено Турция, но ще осигури възможност за по-добър контрол от страна на държавата при провеждането на изборите там, каза още той.

В отговор на журналистически въпрос за бъдещето на РБ и обща президентска кандидатура Делчев заяви, че по места всички партии, включително и ДСБ, работят добре заедно и даде пример със Самоков. Според думите му и кандидатурата за президент на Плевнелиев, и останалите безпомощни политически ходове на Кънев вредят на РБ. Ще приветстваме всеки опит и инициатива, която води до обединението на партиите в РБ зад общи идеи и цели, но не по този начин.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close