Политика

Димитър Делчев: “Има 650 нарушения и 472 акта за административни нарушения в горите в Самоковско”

1Пресцентър Реформаторски блок

Има констатирани 650 нарушения и са издадени 472 акта за административни нарушения в горите в Самоковско за последната година и половина. За установени нарушения има наложени парични санкции в размер на 44 хил. и 900 лв., от които са събрани само 4 хил. лв.

 

Това коментира в парламента Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии.

 

Българските гори не са средство за трупане на личен капитал и всякакви подобни опити трябва да бъдат наказвани, категоричен бе Делчев. След като има установени нарушения и съставен актове, отговорните лица трябва да се погрижат сумите да бъдат събрани и извършителите наказани, в противен случаи се създава усещане за безнаказаност, коментира народният представител.

 

“След редица сигнали от граждани в Самоков за незаконен добив на дървесина и за нарушения при управлението на Общинското лесничейство, поисках официална информация от Министерство на земеделието и храните, която показва, че съмненията на хората са основателни”, поясни Делчев.

 

Относно сигналите за неправомерни назначения в Общинското лесничейство, министър Танева заяви, че има констатирани нарушения относно начина на управление на кмета, добави още той. “Надявам се промените в Закона за горите, които се очаква да бъдат приети окончателно следващата седмица, да ограничат напълно възможностите за незаконен добив на дървесина, чрез увеличаване на контрола”.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close