Обща категорияОбщество

Димитър Делчев: Едва в края на годината ще стане ясно дали ще има промени в съдебната карта в Софийска област

Едва в края на годината ще стане ясно дали ще има промени в съдебната карта на територията на Софийска област. Всякакви информации за закриване на съдилища в областта са неверни и са слухове.

Това каза Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, избран от Софийска област, по повод отговора на свои въпрос към министъра на правосъдието относно промяна в съдебната карта на територията на Софийска област.

Делчев зададе въпроса по повод опасения на жители на Община Самоков от  евентуално закриване на районен съд Самоков. Народният представител поясни, че ВСС продължава работата си по промяната в съдебната карта и до този момент няма данни за закриване на съда в Самоков, както и че този процес продължава вече няколко години.

Всяко решение относно промените в картата трябва  да се основава на принципа на качествено правосъдие, каза Делчев и добави, че очаква преструктурирането да доведе до по-добро правосъдие и призова от парламентарната трибуна министър Захариева, като председателстващ заседанията на ВСС, да бъде гарант за това.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close