Политика

Димитър Делчев: Глоби от гастарбайтерите за нарушения на пътните правила у нас почти не се събират

“Самоков 365”

Държавата трябва да санкционира гастарбайтерите, както санкционира нарушителите българи на пътя, но има правно-административни пречки за това

делчевГлоби от гастарбайтерите за нарушения на пътните правила у нас почти не се събират. Държавата трябва да санкционира гастарбайтерите, както санкционира и нарушителите българи на пътя. Трябва да се промени системата за изпълнение на наказанията, наложени на пътните нарушители от други държави. В момента е врата в полето.

Това заяви Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и член на правната комисия в парламента по повод поредните сигнали от граждани на Драгоман и Сливница за неспиращи нарушения на гастарбайтери на пътя.

Няколко от големите катастрофи с трагични последици в населени места от моя избирателен район това лято се случиха именно с гарстарбайтери. Хората се страхуват да закарат децата си до училище, тъй като невнимателните чужденци карат с несъобразена скорост и причиняват произшествия, а някои направо знаят, че остават ненаказани заради неефективен механизъм за налагане на глобите, което пък идва от правно-административни причини, каза Делчев,

Той посочи, че и трагичният случай с мотористите край Драгоман отново поставя въпроса за санкциите на преминаващите през страната ни чужденци, когато нарушават правилата за движение. Ако един германец извърши нарушение у нас, то глобата му се изпраща на адреса в Германия и той трябва да я плати, но не така стои въпросът с нарушителите от Турция, Сърбия, Македония и други страни извън ЕС, обясни той и подчерта, че в РБ се прави анализ на промени в механизма, така че задълженията на всички нарушители да бъдат събирани.

Много често гастарбайтерите, пътуващи за и от Турция, не могат да бъдат принудени по никакъв начин да платят наложените им глоби. И много от тях го знаят, откъдето идва и неразумното им шофиране по пътищата у нас, добави Настимир Ананиев, народен представител от ДБГ от РБ и председател на транспортната комисия в парламента.

Във връзка със зачестилите сигнали за пътните нарушения и опасенията на хората за безопасността, Делчев и Ананиев организират дискусия в Сливница за мерките за безопасността на отсечката Калотина – София.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close