ОбществоРегионалниСамоков

Диляна Христова с втори пиано рецитал в родния Самоков на 4 декември

„Самоков 365“

Втори пиано рецитал подготвя самоковската пианистка Диляна Христова. Във време на пандемия и тотално изключване на културата от нашия живот, Христова кани на едно музикално пътешествие, с което да погали душата на ценителите.

Рециталът „Напред – назад“ ще бъде една своеобразна разходка из творчеството на Шопен, Гардел, Бетовен, Лист. Той ще се проведе на 4 декември /петък/ от 18:00 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Мероприятието ще се състои при пълно спазване на противоепидемичните мерки и капацитет от 30% от заетостта на залата.

Това е втора изява на самоковската пианистка Диляна Христова в Самоков в рамките на последните две години. Миналото лято тя се завърна в родния град с юбилейния рецитал „Кръстопътища“, който отново се проведе в Читалището. Както самата тя сподели тогава това за нея е сантиментален момент и място, защото именно от читалищната сцена, едва 5-годишна, започва да се занимава с музика и се запознава с пианото. След това животът я завихря далече от родното ложе, като живее в София, преподава музика в Пловдив, Велико Търново. Преди повече от 10 години се премества в Кувейт. Диляна Христова има множество участия в различни точки на света – Англия, Германия, Полша, Сърбия, Италия, Сирия, Кувейт, Канада, Русия. Но сред всички изброени кътчета, там дълбоко в сърцето й, присъства Самоков, където в петък ще „разходи“ тънки пръсти по клавишите на пианото пред родната публика.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close