ОбществоРегионалниСамоков

Диляна Христова с втори пиано рецитал в родния Самоков на 12 февруари

„Самоков 365“

Втори пиано рецитал подготвя самоковската пианистка Диляна Христова. Във време на пандемия и тотално изключване на културата от нашия живот, Христова кани на едно музикално пътешествие, с което да погали душата на ценителите. Гостуването в родния град бе планирано за началото на декември 2020 година, но поради затегнатата епидемиологична обстановка бе отменено.

Рециталът „Напред – назад“ ще бъде една своеобразна разходка из творчеството на Шопен, Гардел, Бетовен, Лист. Той ще се проведе на 12 февруари /петък/ от 18:00 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

Това е втора изява на самоковската пианистка Диляна Христова в Самоков в рамките на последните две години. Миналото лято тя се завърна в родния град с юбилейния рецитал „Кръстопътища“, който отново се проведе в Читалището. Както самата тя сподели тогава това за нея е сантиментален момент и място, защото именно от читалищната сцена, едва 5-годишна, започва да се занимава с музика и се запознава с пианото. След това животът я завихря далече от родното ложе, като живее в София, преподава музика в Пловдив, Велико Търново. Преди повече от 10 години се премества в Кувейт. Диляна

Христова има множество участия в различни точки на света – Англия, Германия, Полша, Сърбия, Италия, Сирия, Кувейт, Канада, Русия. Но сред всички изброени кътчета, там дълбоко в сърцето й, присъства Самоков, където ще „разходи“ тънки пръсти по клавишите на пианото пред родната публика.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close