ОбществоРегионални

Диана Чаушева с главна роля в детския филм „Моля те, Нептуне!”

Анна Манова   

Талантливата малка чаровница Диана Чаушева направи още една своя изява пред камерите, но този път не за да покаже несъмнените си певчески способности, а с роля в детски игрален филм. Тя се превъплъщава в една от главните роли, а именно – Мила, в новия български филм „Моля те, Нептуне!” След седем кастинга за деца, изпълняващи главните роли, екипът се е спрял именно на Диана Чаушева и Андрей Йосифов /в ролята на Емо/. Филип Аврамов си партнира с малчуганите в ролята на морски спасител.

Филмът не е измислен, а се позовава на истинска история. Лентата, макар че излиза през зимата, ще пренесе зрителите на морето, по време на детски лагер. Децата ще видят себе си и своите проблеми, ще научат ценни уроци за приятелството, как да преодоляват собствените си страхове и да бъдат по-уверени. Желанието на екипа е да създаде нещо средно между истински детски лагер и игрален филм. Продуцент на филма е Ралица Филипова, режисьор – Петър Гайтанджиев, а оператор – Боян Манолов. В последните няколко години не са снимани детски игрални филми, така че зрителят ще има възможност да се наслади на една истинска история, с участието на деца.

Историята разказва за това какво е скрито дълбоко в детската душа, за какво мечтае едно дете и как иска да го постигне. Един от начините е да „заключиш” желанието си в бутилка и да го изпратиш директно на бога на морето – Нептун. Така постъпва и 9-годишният Емо, с единственото желание родителите му, които са разделени, да се съберат отново. В този труден момент за Емо той получава приятелско рамо в лицето на Мила /изпълнена от Диана Чаушева/. Мила е добра и грижовна, отворена да помогне на приятел в нужда. Малката талантлива дама сподели в едно свое телевизионно участие, че историята много и е харесала, научила е много интересни неща и със сигурност има желание да участва и в други филми.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close