Личности

Джунджурийки част 2 от Мария Недялкова

djunduriiki1Да имаш богато въображение не е достатъчно, ако искаш да си измайсториш нещо оригинално. За тази цел се изисква сръчност и талант. От всичко изброено дотук в прилично големи количества ги притежава Мария Недялкова. Във вторник (01.10.13 г) в залата на библиотеката тя представи втората си изложба на „джунджурийки, както тя сама ги определя. Първият път, когато Мария направи своя изложба беше в началото на пролетта, тогава тя показа различни видове интересни мартенички, фиби за коса, диадеми за малките госпожици. Втората е на прага на есента.

Такава е цялостната тематика и подреждане на джунджурийките. Започва с жълъди, скрити в диадеми за коса, в брошки и шноли. Есенни листа от текстил и филц, в различни цветове преминават към гривни и обеци, изработени от естествени камъни и материали, както и различни рози от плат, подходящи за орнамент на почти всяка дреха. И накрая едно малко намигване към предстоящите студени месеци с шишарки, облечени в зимни екипи и дори на ски. dundugii

В цялата изложба лъха едно много приятно настроение и няма как да е иначе, като най-големият вдъхновител на всичко, което прави Мария Недялкова е нейната малка дъщеричка Никол. Тя самата беше като едно ходещо бижу с изработените от мама диадеми за коса.

Всичко е направено ръчно и ако искате да се уверите сами в написаното по-горе, може да посетите изложбата, която ще бъде на ваше разположение до 17 октомври в библиотеката.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close